Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

14.05.2013 10883

Okulumuz 1946-1947Eğitim-Öğretim yılında yılında  Elektrik Bölümü  ile öğretime başlamıştır.1952 yılında açılan Motor ve Metal işleri bölümleri ile bölüm sayısı üç olmuştur. 1952 yılında Bursa´da bulunan her iki Sanat Enstitüsü (Tophane Sanat Enstitüsü) Bursa Sanat Enstitusu adı altında birleştirilmiştir. 1975-1976 öğretim yılında birleştirilmiş olan iki okul, ayrılarak Okulmuz Yeniyol Sanat Enstitüsü adını almıştır 1985-1986 öğretim yılında Motor Teknik Lisesi bölümü açılmıştır. Daha sonra okulumuzdaki mevcut bölümlerden Motor, Metal işleri ve Tesviye bölümleri, ilimizdeki diğer Meslek Liselerine nakledilmiştir.1988-1989 Yılında okulumuzda Elektrik ve Motor Teknik Lisesinden sonra, BiIgisayar,Elektronik Teknik Lisesi ve Matbaa bölümleri açılmıştır.19901991 öğretim yılında ingilizce Eğitim yapan Elektrik bölümü Anadolu Teknik Lisesi açılmıştır. 1997 yılında Bakanlığımız emirleri doğrultusunda, Tesviye ve Tesisat Teknolojisi bölümleri ile Makina Anadolu Teknik Lisesi ve Teknik Lise bölümleri okulumuza nakledilmiştir.     

2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibariyle okulumuz geçici binalarımızda eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

 Okulumuz gelişen teknoloJiye uygun araç ve gereçlerle donatılmıştır. Okulumuzdaki mevcut bölümlerden mezun olan öğrenciler,kendi alanlarında kolaylıkla iş bulmakta ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Üniversite sınavlarında da başarı sağlayan okulumuz öğrencileri uzun yıllar kendi türündeki okullar arasında ilk sıralarda yer almaktadır.Ayrıca öğrencilerimizin sosyal,kültürel ve sportif alanlarda da il ve Türkiye dereceleri bulunmaktadır.  

Okulumuzdaki disiplin olayları kent ortalamasının altında seyretmektedir. Veliler öğrencilerin notlarını, devam devamsızlıklarını öğretmen görüşlerini internet üzerinden günü gününe takip etmekte ayrıca önemli durumlarda SMS ile bilgilendirilmektedir.     Okul - sanayi işbirliği kapsamında son sınıfta işletmelerde eğitim gören öğrencilerimizin takibi ve mezuniyet sonrası istihdam sağlanmaktadır. Mezunlar  günü her yıl düzenli olarak mayıs ayının son cumartesi gecesi yapılmakta birliktelik sağlanmaktadır.     Okulumuzun tüm birimlerinde bilgisayar laboratuarları ve internet erişimi eğitimin hizmetine sunulmuştur. Tüm faaliyetlerimiz ve duyurularımız okul internet sitesinde sürekli güncellenerek yayınlanmaktadır.

            Depreme dayanaklılık testinden sonra 2017'de çıkan yıkım kararı neticesinde, Sırameşeler,Has Asansör MTAL ve Nilüfer Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki geçici binalarımızda eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekteyiz.

İLETİŞİM

Adres:
Sırameşeler Mah. 607.Sokak No 20/B Osmangazi/BURSA OKULUMUZA 15/A VE 15/D OTOBÜSLERİYLE AYRICA KENT MEYDANINDAN SOĞANLI ALEMDAR MİNİBÜSLERİYLE ULAŞIM SAĞLAYABİLİRSİNİZ.


Telefon
(224) 221 2241


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın